Het belang van een zonnecrème voor jouw huid

RainPharma-Natural-Daylight-Defence-Schoonheidsinstituut-marjon-online-shop-winkel-store-waasland-sint-niklaas-spf-30

Het belang van een zonnecrème voor jouw huid

Het belang van zonnecrème smeren

De zon geeft ons licht en warmte, maar zendt daarnaast nog straling van verschillende andere golflengtes uit. De meeste daarvan dringen niet door de atmosfeer van de aarde, en gelukkig maar, want anders was het leven op aarde niet mogelijk.

Er zijn slechts vier soorten straling die het aardoppervlak en onze huid bereiken: infraroodstraling, zichtbaar licht en twee vormen van ultraviolet licht: UVA en UVB.

Dat we verbranden en eventueel bruinen, is een reactie op UVB-straling: de epidermis van onze huid vormt pigment om zich te beschermen. Mensen met een bleke huid maken minder pigment aan en verbranden sneller. Een milde dosis UVB, niet langer dan twintig minuten per dag en niet in de felste zon, is echter gezond. Dan maakt onze huid vitamine D aan. Bij een tekort aan vitamine D kunnen misvormingen van het beendergestel optreden. 

UVA stralen dringen veel dieper onze huid binnen, waar ze de dermis beschadigen en doen verouderen. Een lederachtige huid, met een grove microstructuur en pigmentvlekken, wijst op veroudering door de zon.

Het is dus duidelijk dat een goede bescherming tegen UVA en UVB straling essentieel is, niet alleen om verbranden, maar vooral ook om huidveroudering tegen te gaan

*artikel geschreven door Peter J. De Witte, Product research & development RainPharma

Deze man is heel zijn leven vrachtwagenchauffeur geweest.
1 kant van zijn gezicht is steeds onbeschermd blootgesteld geweest aan de zon zonder enige bescherming.
Doordat die kant steeds is blootgesteld geweest aan UV-A straling, is die kant ook sterk verouderd ten opzichte van de andere kant.

De zomer komt eraan! Dus bescherm je elke dag met een natuurlijke maar goed beschermde zonnecrème. Al een geluk dat onze Natural Daylight Defence SPF 30 tijdig geproduceerd is na 6jaar onderzoek.

Kleine tip, als je gaat fietsen, smeer dan ook steeds je handen in. Mensen vergeten dit vaak en hierdoor zijn er op de handen ook vlugger tekenen van huidveroudering.

RainPharma-Natural-Daylight-Defence-Zonnecrème-Schoonheidsinstituut-Marjon-Sunprotection-Waasland-Sint-Niklaas-Summer-Skin-Festival

No Comments

Post A Comment