Kan ik allergisch reageren op RainPharma producten

RainPharma-Marjon-Kan-je-allergisch-reageren-op-RainPharma-online-shop-store-winkel-natural-skincare-natuurlijke-huidverzorging

Kan ik allergisch reageren op RainPharma producten

De reden voor veel mensen om over te stappen op RainPharma is vaak dat ze klassieke verzorgingsproducten niet (meer) kunnen verdragen. De kans dat iemand allergisch reageert op onze producten is immers klein. Dat wil echter niet zeggen dat er uitzonderlijk niet eens iemand allergisch kan reageren op een ingrediënt. Onze producten zijn volledig van natuurlijke en plantaardige oorsprong, waardoor ze van nature meer affiniteit hebben met de bestanddelen van de huid. Evolutionair gezien is dit helemaal niet verwonderlijk, aangezien de mens al sinds de oertijd natuurlijke ingrediënten gebruikt voor zijn lichaamsverzorging. Onze huid is dus volledig aangepast aan plantaardige producten. 

Dat plantaardige ingrediënten een weldaad zijn voor ons lichaam, wil echter niet zeggen dat iedereen elk ingrediënt perfect kan verdragen. Je kan het vergelijken met het eten van aardbeien. Niemand zal ontkennen dat aardbeien gezond zijn, maar helaas reageren sommige mensen hier allergisch op. Wanneer je allergisch bent voor aardbeien, dan geeft je lichaam een reactie op de eiwitten uit dit fruit. Bij een allergische reactie herkent het immuunsysteem deze eiwitten niet. Hierdoor wordt het eiwit bestempeld als lichaamsvreemde stof, waardoor histamine in het lichaam een allergische reactie veroorzaakt. Een allergie is dus een abnormale reactie op een normale stof, want op zich zijn aardbeien natuurlijk helemaal niet schadelijk voor mensen.

Op dezelfde manier kunnen essentiële oliën kunnen ook irritatie bezorgen bij sommige personen. De mogelijke allergenen die van nature voorkomen in essentiële oliën moeten verplicht achteraan in de ingrediëntenlijst worden toegevoegd, ook al zijn ze niet apart toegevoegd. De concentraties van deze allergenen (bvb. limonene of linanol) in essentiële oliën zijn steeds heel laag. De beste manier om erachter te komen of je allergisch bent voor een bepaalde stof, is door trial and error. Er zijn ook specifieke tests waarmee klinisch kan worden aangetoond of je reageert op bepaalde allergenen.

Voor mensen die toch allergisch blijken te zijn aan een bepaald natuurlijk ingrediënt, zijn er meestal voldoende alternatieve opties in het RainPharma assortiment. Stel bijvoorbeeld dat je allergisch zou reageren op een stof in de essentiële olie van de Cinnamon skin wash, dan zijn er nog ruim 20 andere skin washes in het assortiment om uit te kiezen! 

Voor de zeldzame groep mensen met een zeer gevoelige huid die op heel veel stoffen allergisch reageren, hebben we ook oplossingen voorhanden: de neutral body care lijn (Professional Massage Oil, Precious Bath Oil, Superior After Oil, Glowing Sugar Can Scrub) en het zero tolerance assortiment (Body Wash, Body Polish, Body Cream) bevatten geen essentiële oliën en zijn dus zelfs geschikt voor de meest gevoelige huid.

rainpharma-zerocream-zerotolerance-bodycream-0%-schoonheidsinstituut-marjon-overgevoelige-huid-hypersensitive-skin

Bron: Peter, Product Research & Development, RainPharma

No Comments

Post A Comment