WATERWEETJES

Waarom water drinken zo belangrijk is

WATERWEETJES

Ons lichaam bestaat voor 50 tot 65% uit water. Dat vocht is belangrijk voor een goede hydratatie, het transport van voedings- en afvalstoffen in ons lichaam en de regeling van onze lichaamstemperatuur.

Doorheen de dag verliezen we vocht: door onze ademhaling, zweet, plassen en ontlasting. Gemiddeld zo’n 1,5 tot 2 liter per dag. Dat moeten we dus aanvallen en dat doen we voornamelijk door te drinken.

Voor ons lichaam is het enorm belangrijk dat het vochtgehalte op peil blijft. Daarom geeft ons lichaam een dorstprikkel als het vochtpeil te laag wordt. Maar dat alarmsignaal kan soms te laat komen. We krijgen pas dorst wanneer we zo’n 2% van ons lichaamsgewicht aan vocht verloren hebben. Op dat moment kunnen er al cognitieve en motorieke problemen optreden.
Net daarom is het zo belangrijk om van water te drinken een gezonde gewoonte te maken.

Wanneer je je levensstijl omgooit, is water drinken zo mogelijk nog belangrijker. Genoeg water drinken, minstens 2 liter per dag, draag immers bij tot de instandhouding van de normale fysische en cognitieve functies.

Uw levensstijl volledig omgooien en gezond leven, daar helpen we je graag bij.

Bekijk onze 2 trajecten op volgende pagina. Klik hier

Water bevat geen calorieën

Schrap energierijke drankjes als frisdrank en vruchtensap en vervang ze door water. Zo krijg je een pak minder calorieën binnen zonder ook maar een hap minder te eten.

Water beïnvloedt je hongergevoel

Honger is de dooddoener van elk dieet. Je mag nog zo gemotiveerd zijn, als je de hele tijd honger lijdt, houd je het niet vol. Door voldoende te drinken, geeft je lichaam minder snel een hongersignaal. Enerzijdsomdat je maag gevuld blijft, anderzijds omdat je lichaam dorst soms interpreteert als honger.

Water drinken geeft meer energie
Een goed gehydrateerd lichaam heeft meer energie. Daardoor ga je automatisch meer bewegen en dus ook meer calorieën verbranden.
 
Water ondersteunt de stofwisseling

Als je voldoende drinkt, gaat je stofwisseling iets sneller werken waardoor je met dezelfde hoeveelheid activiteit iets meer calorieën verbrandt. Een extra duwtje in de rug!

Water voert gifstoffen af

Bij het afbreken van vet komen afvalstoffen vrij ie zo snel mogelijk moeten worden afgevoerd. Afvalstoffen die achterblijven in je lichaam zorgen ervoor dat je je slecht voelt waardoor je sneller de motivatie verliest om een voedingsprogramma vol te houden.

Genoet redenen dus om je glas nog eens bij te vullen. Vergeet echt niet dat water drinken een handig hulpmiddeltje is maar geen wondermiddel op zich, maar wel levensnoodzakelijk voor je lichaam is.

No Comments

Post A Comment